Usluge

ISKUSTVO

50 godina bogatog iskustva u oftalmologiji i radu sa pacijentima

POZOVITE NAS

Zakažite pregled ili nas pozovite radi konsultacija svaki dan od 9-19h

MODERNA OPREMA

najsavremenija oprema i dizajn prostora prilagođen svim pacijentima

Naše usluge

O OKU

Uz pomoć oka putem svetlosne stimulacije dobijamo vizuelne informacije iz spoljašnjeg sveta. Ono je poput fotografskog aparata gde svetlosni zraci sa objekta koji posmatramo započinju prelamanje na prednjem prozirnom delu oka, nalik sahatnom staklu zvanom rožnjača, prolaze kroz bistru tečnost prednje očne komore, usmereni kroz zenicu, kružni otvor na dužici, koja poput blende na aparatu propušta adekvatnu količinu svetlosti. Zraci se ponovo prelamaju u očnom sočivu i nastavljaju put kroz staklasto telo, prozirni gel nalik na belance koji ispunjava očnu jabučicu, fokusirajući se jasno na mrežnjači, u centru jasnog vida zvanom žuta mrlja. Ako bi oko opet posmatrali kao fotografski aparat, tada su mrežnjača i makula film koji beleži sliku nastalu svetlosnom interakcijom. Tako projektovanu sliku posmatranog objekta iz makule, pretvorenu u električne signale, vlakna vidnog živca dalje prenose u mozak gde se oni interpretiraju i “vide” kao slika.

To znači da su oči samo prijemnici, a mozak zapravo vidi. Naše oči su samo početak procesa viđenja.

Za dobar vid su potrebne zdrave oči i zdrav mozak, očuvani nervni putevi i bistar um. U moždanom centru za vid akumulira se naše vizuelno iskustvo tako da se svi razlikujemo po bogatstvu iskustva već viđenog.

Dodatna dijagnostika se predlaže ukoliko Vaš oftalmolog tokom pregleda posumnja na neko oboljenje oka.
Anti-VEGF injekcije su terapija kod bolesti mrežnjače koje uzrokuju rast patoloških krvnih sudova i curenje ispod mrežnjače.